Spoorstraat 11 | 6953 BW Dieren | tel: 0313 - 496 816
info@verkeersonderzoek.nl | www.verkeersonderzoek.nl

Fietsverkeer

De fiets is niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.
Jong, oud, scholier, forens: Iedereen gebruikt de fiets als vervoersmiddel. Nederland telt inmiddels meer fietsen dan inwoners
en ruim 25% van de verplaatsingen wordt al fietsend gedaan.

Onze fietsspecialismen

Fietseducatie: Hoe fiets ik naar school?

Via VerkeerLokaal.nl zetten wij ons in voor de verkeersveiligheid van kinderen in heel Nederland. Dit doen wij door middel van online verkeerseducatie met herkenbare verkeersvragen uit de eigen woonomgeving.De afgelopen jaren hebben wij meer dan 10.000 woon-schoolroutes in beeld gebracht. Onze ervaring met online verkeerseducatie is dan ook groot.

Fietseducatie verkeersveiligheid in het onderwijs

Fietsparkeren: Waar laat ik mijn fiets?

Vaak is er een tekort aan fietsstalling op de bekende plekken: winkelcentra, uitgaansgebieden, trein- en busstations, scholen en sportvelden. Wij kunnen de fietsparkeervoorzieningen inventariseren, van een eenvoudige klem tot een bewaakte stalling. Vervolgens kunnen wij, afhankelijk van de vraag, de parkeerdruk, het parkeermotief en/of de parkeerduur onderzoeken. U krijgt van ons een onderbouwd advies met de meest geschikte parkeeraanpassingen.

Fietsparkeren in winkelcentra scholen etc.

Fietsveiligheid: Ben ik veilig op de fiets?

Bureau de Groot Volker brengt verkeerssituaties nauwkeurig in beeld met behulp van o.a. ongevallenanalyses, fietstellingen en routeonderzoeken. Op basis van onze bevindingen brengen wij een advies uit op welke manier de fietsveiligheid kan worden verbeterd.

Fietsveiligheid

Gebruikersanalyses: Wat vindt de gebruiker?

De mening en ervaring van gebruikers is van grote waarde bij fietsproblemen en –oplossingen. Bureau de Groot Volker voert dagelijks enquêtes en onderzoeken uit, met betrekking tot verplaatsingsmotieven, herkomst- en bestemmingsonderzoek, monitoren van schoolroutes, recreatief onderzoek bij grote attractiepunten, et cetera. Ook de oude vertrouwde fietstellingen, op zowel doorsneden als kruispunten, kunnen wij voor u uitvoeren met moderne registratieapparatuur.

Gebruikersanalyse fietsoplossingen