Verkeerseducatie2021-02-05T17:35:51+01:00

De expert in verkeerseducatie

Verkeer of verkeerseducatie op basisscholen en in het voortgezet onderwijs, met als doel de verkeersveiligheid te vergroten. Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Wat kan de school, peuter of kinderopvang bijdragen aan hun verkeersveiligheid? Hoe kan je ouders maximaal betrekken in verkeersopvoeding en verkeerseducatie?

Wij zetten ons in om kinderen al vroeg wegwijs te maken in het verkeer. Veel oefenen, vaardigheden ontwikkelen en ervaring opdoen staan hierbij centraal. Eerst in de veilige omgeving van een schoolplein of onder begeleiding van een ouder, daarna stap voor stap op weg naar veilige zelfstandige verkeersdeelname

Speel nu de verkeerslokaal quiz demo!

VerkeersLokaal.nl

Om dit te bereiken heeft Bureau de Groot Volker de internetapplicatie VerkeersLokaal ontwikkeld.

Inmiddels maken honderden scholen in het land al gebruik van deze lokale educatiemethode. VerkeersLokaal. is lokaal georiënteerd en op maat gemaakt. De database met lokale en actuele vragensets breidt snel uit, steeds meer gemeenten worden toegevoegd en ook de mogelijkheden worden voortdurend uitgebreid.

Nieuws:

Verkeerslokaal draagt bij aan verkeersbewuste kinderen

Een evenwichtige quiz waarin alle belangrijke verkeerssituaties aan bod komen is kern van het programma Verkeerslokaal, samen met de module om de eigen schoolroute in kaart te brengen. VerkeersLokaal is een interactief, online verkeerseducatie-programma voor leerlingen in de hoogste groepen van het basisonderwijs en brugklassers. Opvallend onderdeel is dat leerlingen de woon-schoolroute digitaal in kaart brengen en [...]

Onze specialismen:

VerkeersLokaal is een online verkeerseducatieprogramma voor brugklassers in het voortgezet onderwijs en bovenbouwleerlingen van de basisschool.

Het is een aantrekkelijk en herkenbaar programma door verkeersvragen over foto’s uit de eigen woonomgeving. Belangrijke onderdelen in Verkeerslokaal zijn de lokale verkeersquiz, de woon- schoolroutes en een priksysteem waar gevaarlijke punten kunnen worden aangegeven door leerlingen.