Verkeerslichten? Stoplichten zul je bedoelen…

Stelt u zich eens voor, een willekeurige maandagochtend: Het is bijna acht uur, u rijdt in de auto vanaf de snelweg de stad binnen om naar het werk te gaan, althans dat probeert u. Het blijkt dat het tweede kruispunt dat u nadert reeds vanaf het begin van de ochtendspits de toestroom van het verkeer niet kan verwerken. U denkt waarschijnlijk: verkeerslichten… stoplichten zul je bedoelen!

Op hetzelfde tijdstip fietst een collega van u eveneens via hetzelfde kruispunt naar het werk. Wanneer ze staat te wachten voor het rode licht, dat toch minstens al anderhalve minuut op rood staat, denkt ook zij: verkeerslichten…stoplichten zul je bedoelen!

Een derde collega komt met de tram vanaf station naar het werk. Vanuit de sneltram zwaait hij nog maar eens vrolijk naar beide collega’s terwijl hij zonder problemen het hetzelfde kruispunt passeert. Dat is maar weer mooi geregeld voor de tram, en die collega’s…ach ja, dan hadden ze maar het openbaar vervoer moeten nemen. Alhoewel het wel een beetje zuur is voor de sportieveling op de fiets.

Een goede bereikbaarheid en doorstroming is essentieel voor het goed functioneren van het wegennet. Bureau de Groot Volker heeft ruime ervaring in het adviseren op het gebied van bereikbaarheid en doorstroming. Onze ervaring houdt niet op bij te maken adviseren of een verkeersregelinstallatie wenselijk is of niet. Wij gaan verder: van kruispuntberekeningen tot het opstellen van een programma van eisen en de begeleiding bij de uitvoering van de werkzaamheden.

Meer advies over verkeerslichten

  • Afweging kruispuntvormen

  • Criteria voor plaatsing van verkeerslichten

  • Kruispuntontwerp

  • Toets regelstrategie

Wilt u graag meer informatie over advisering verkeerslichten neem dan contact op met onze experts via: +31 (0)313 – 496 816

Kruispuntberekeningen

CAD verkeersontwerp kruispunt