Fietsverkeer2021-03-15T12:11:31+01:00

De expert in fietsverkeer

De fiets is niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Jong, oud, scholier, forens: Iedereen gebruikt de fiets als vervoersmiddel. Nederland telt inmiddels meer fietsen dan inwoners en ruim 25% van het vervoer wordt al fietsend gedaan.

De fiets ongekend populair

Een nieuw fietstijdperk is aangebroken. Fietsen wint steeds meer aan populariteit doordat het goed is voor de gezondheid en doordat fietsen duurzaam is. Ook de opkomst van de e-bike en de vergrijzing van de bevolking zorgen voor een toename van het fietsgebruik. Fietspaden in steden en dorpen, fietssnelwegen, verbeterde stallingsmogelijkheden en oplaadpunten voor de e-bike worden razendsnel ontwikkeld. Dit juichen wij toe!

Verkeersveiligheid een kopzorg?

Door de toename van het fietsgebruik en de populariteit van e-bikes is er een inhaalslag nodig omtrent de verkeersveiligheid. Tijdens een fietsverkeersonderzoek kijken wij naar het fietsmotief, de gebruikersgroep en type fiets. Op basis hiervan wordt een advies gegeven.

Nieuws:

Meer Berichten Laden

Onze producten & diensten:

Fietseducatie

Hoe fiets ik naar school?

Via verkeerslokaal.nl zetten wij ons in voor de verkeersveiligheid van kinderen in heel Nederland. Dit doen wij door middel van online verkeerseducatie met herkenbare verkeersvragen uit de eigen woonomgeving. De afgelopen jaren hebben wij op dit platform meer dan 10.000 woon-schoolroutes in beeld gebracht.

Verkeerslokaal.nl Demo Quiz

Fietsparkeren

Waar laat ik mijn fiets?

Vaak is er een tekort aan fietsstalling op bekende plekken in het centrum: winkelcentra, uitgaansgebieden, trein- en busstations, scholen en sportvelden. Wij kunnen de fietsparkeervoorzieningen inventariseren, van een eenvoudige klem tot een bewaakte stalling. Vervolgens onderzoeken wij, afhankelijk van de vraag, de parkeerdruk, het parkeermotief en/of de parkeerduur. U krijgt van ons een onderbouwd advies met de meest geschikte parkeeraanpassingen.

Fietsveiligheid

Ben ik veilig op de fiets?

Bureau de Groot Volker brengt verkeerssituaties nauwkeurig in beeld met behulp van o.a. ongevallenanalyses, fietstellingen en routeonderzoeken. Op basis van onze bevindingen brengen wij een advies uit op welke manier de fietsveiligheid kan worden verbeterd.

Gebruikersanalyses

Wat vindt de gebruiker?

De mening en ervaring van gebruikers is van grote waarde bij fietsproblemen en –oplossingen. Bureau de Groot Volker voert dagelijks enquêtes en onderzoeken uit. Ook fietstellingen voeren wij voor u uit met moderne registratieapparatuur.

Overige fietsvragen

Naast onze 4 genoemde diensten kunnen we u ook helpen met andere fietsvragen. Benieuwd naar de voor u best passende onderzoeksmethode? Neem contact op!