Bureau de Groot Volker gaat twee sessies doen op het Nationaal fietscongres wat gehouden wordt op 22 juni.
Bij de eerste sessie neemt Annemiek Nobel je mee naar buiten. Hoe kijken wij als volwassene naar de verkeersomgeving wanneer wij het perspectief van een jonge fietser zouden aannemen. Welke ideeën levert dit op voor de professional als we kijken naar de weginrichting.

 

De tweede sessie geeft Robbert Volker van Stichting Fietsop1 inspiratie dat de fiets de verbindende factor is in het fietsdorp Dieren. De fietsfabriek Koninklijke Gazelle met fietsmuseum en het experience center. Deze fabriek wordt door vele gezien als het pareltje van Dieren en kan dan ook veel bijdragen aan de maatschappelijke en sociale verbindingen. De kennis over de vraag naar fietsen en het maken van fietsen kan worden gedeeld met de wegbeheerders zodat deze kan bijdragen aan optimale ruimtelijke ontwikkeling. Het Nationaal Fietscongres 2023 laat zien dat het kan!

 

Dit jaar is gemeente Rheden gastheer van het congres. Het thema dat centraal staat is Natuurlijk Innovatief, want in de gemeente komen natuur en innovatie samen. Het Gelderse dorp Dieren is namelijk al meer dan 130 jaar thuisbasis van fietsfabrikant en premium partner Koninklijke Gazelle N.V. Daarnaast is het prachtige én belangrijke Nationaal Park Veluwezoom gelegen in Rheden.
Het Nationaal Fietscongres is er om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken maar vooral elkaar te inspireren. Graag ontmoet ik je dan! Ga naar https://bit.ly/41ls6tf om je aan te melden.